tisdag, februari 10

Ribsreceptet, haha... säg det fort några gånger om du kan.

Tunna Revben i ugn

Ca 1,5 kilo tunna revben

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda salt, vitpeppar och chilipeppar och gnugga in revbenen. Använd ögonmåttet, kryddblandningen ska vara täckande, men inte jättetjock lager. Vi tog ungefär lika mycket av alla tre, men gillar man inte chili kan man ju alltid byta ut det mot någon annan krydda. Sen in i ugnen med den beniga sidan uppåt. Kör en halvtimme på varje sida, ta sen ut den och applicera glaze. Glaze är det som ger färgen och i det här fallet sötman. Vi slängde ihop en glaze bestående av honung, soya och chilipeppar och en nypa spiskummin. Ta inte för mycket spiskummin eftersom den smakar så stark. Sniffa på den så förstår ni vad jag menar. In med härligheten, som nu ska vara riktigt kladdig och mörkbrun, dra på max på ugnen och ställ plåten högt upp. Sätt en sambo på vakt så att det inte bränns vid, ta ut när ni/du tycker den ser lagom mörkt ut, men inte bränd. Kanske dra på grillen en stund. Det tar inte många minuter innn det är klart.

Hoppas att jag inte skrämmer bort er med mitt oklara recept. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar