som jag gör den...
1 aubergine
1 zucchini
2-3 msk grovt salt
1-2 gula lökar
2 paprikor, gärna i olika färger för det blir vackrare så
4 tomater /burk med krossade tomater av bra kvalité
ca 4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 kryddmått nymald svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackad persilja
2-3 msk färsk lr 1 tsk torkad basilika.
1. Tvätta zucchini och aubergine, skala om grovt skal. Tärna, lägg i durkslag med grovt salt mellan lagren och låt ligga 30 min.
2. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika. Skålla och flå tomater, skär i klyftor. Skölj och torka aubergine och zucchini.
3. Värm olja i gryta, fräs lök och tillsätt övrigt. Låt allt koka sakta under lock ca 40 min. Bara fantasin sätter gränser för serveringsförslagen ;)
lördag, september 10
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar